19, 20 en 21 mei
 | 12 tot 18 uur
 | Amsterdam 2018
SIEGRID SIDERIUS | Prinsengracht 220
SIEGRID SIDERIUS
SIEGRID SIDERIUS
SIEGRID SIDERIUS

Siegrid Siderius is lichtontwerper waarbij zij het immateriële element licht zichtbaar maakt in ruimte. In haar beelden gaat het juist om de materie; om in steen en klei haar speelse fantasie vorm te geven. Recent ligt Siegrid’s interesse in het platte vlak op muurschilderingen. Waarbij het schilderij door versmelting met de architectuur locatie specifiek wordt en onverplaatsbaar en daarmee ook in zekere zin immaterieel.

http://www.siegridsiderius.com

Siegrid Siderius is in 1992 afgestuurd aan Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ in Arnhem. Vervolgens heeft zij in Londen interieur architectuur gestudeerd. In haar carrière tot op heden ligt de nadruk op architecturaal lichtontwerp.

In haar stenen beelden geeft het materiaal door de intrinsieke kleur en textuur vorm aan haar fantasie. In klei gaat het om het opbouwen en afbreken van de vorm en het werken met de elasticiteit en de kwetsbaarheid van het materiaal. Na het bakken worden de beelden beschilderd. In verf zoekt Siegrid naar de platheid van het 2 dimensionale of juist de suggestie van het 3 dimensionale dat onveranderd verbazing oproept.


SIEGRID SIDERIUS
SIEGRID SIDERIUS
SIEGRID SIDERIUS
SIEGRID SIDERIUS