fbpx

Open Ateliers Jordaan 2020

This event has ended

In het weekend van 26 en 27 september 2020 openen de kunstenaars en galeries in de Jordaan hun deuren. Dit jaar zijn er bijna 50 deelnemers die u tussen 12:00 en 18:00 uur kunt bezoeken.

Het startpunt van de wandelroute is de prachtige Westerkerk. Hier vindt u de informatiestand – waar u het programmaboekje met de wandelroute kunt ophalen – en de eerste deelnemers. Ook starten vanaf dit punt op beide middagen wandelingen met een historicus/stadsgids.

Het aantal evenementen zal dit jaar vanwege Covid-19 beperkt zijn. Wel zal een WinArt actie plaatsvinden waarbij bezoekers een kunstwerk t.w.v. 500 euro kunnen winnen. Er worden rondleidingen gegeven door gastheren/gastvrouwen bij de Roode bioscoop, één van de oudste bioscopen van Amsterdam. Pakje Kunst zal aanwezig zijn bij de Westerkerk, hier kunt u kleine kunstwerkjes van de deelnemers uit een automaat trekken.

De atelierroute houdt uiteraard rekening met de regels van gemeente Amsterdam omtrent Covid-19. Zo vragen we alle bezoekers om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen (zoals mondkapjes en desinfecterende middelen) en zullen de deelnemers maximaal 6 bezoekers toelaten. U dient op de locaties de aangegeven looprichting aan te houden.