fbpx

The making of “Be the Fool”

This event has ended

“Be The Fool” – de film die op 11 april zijn wereldpremière beleefde in De Melkweg Amsterdam – gaat de gangen na van leden Barry Finch & Yosha Leeger van artiestencollectief “The Fool” dat wereldwijd furore maakte in de 60&70’s.

In De.Studio zal Jade Moon Finch – een van de producenten en hoofdrolspelers, aanjager maar ook kind van, die de fakkel over neemt in hun gedachtengoed en nalatenschap, een presentatie geven over het maken van deze film met niet vertoond persoonlijk materiaal van achter de scènes en kunst, mode en muziek van zijn ouders, én het verhaal verteld over het collectief “The Fool” maar ook de esoterische kant van de nar.

Bezoekers van de Open Ateliers Jordaan kunnen dit meemaken als een try-out voor een grotere expositie later deze zomer. Het zal tweemaal per dag plaatsvinden om 13:00 uur en om 16:00 uur, en duurt mede afhankelijk van de interactie met het publiek ongeveer 45 minuten.

“Be The Fool” is het product van 7 jaar samenwerking met Jade en regisseur Joris Postema. De film toont in parallelle lijnen hoe de volgende generatie de fakkel overneemt in het nalatenschap en gedachtengoed van zijn ouders maar ook die van de nar, naar het nog nooit vertoonde “Fools Paradise” script van het koppel dat ooit eens de opvolger zou worden van de musical Hair.
In deze Making of laat Jade Moon Finch zien hoe de docufilm gemaakt is met een ode aan de nar die hij voorleest terwijl er muziek afspeelt en verhalen verteld over zijn ouders van de tijd toen ze rock legendes van de 60’s en 70’s zoals the Beatles, Cream, Bob Marley, Led Zeppelin en vele meer stijlen en bevriende.

Ook zal de expo van een aantal andere kunstenaars hun werk tonen om het concept van De.Studio te benadrukken.

Adres:
Haarlemmer Houttuinen 65 SOUS
1013 GM Amsterdam