19. GEERT-JAN KUIJPERS | Nieuwe Leliestraat 55A
19. GEERT-JAN KUIJPERS
19. GEERT-JAN KUIJPERS
19. GEERT-JAN KUIJPERS

Klik op de thumbnails voor de volledige afbeeldingen.


In mijn portretten en schilderijen probeer ik naar voren te halen wat er achter ons masker schuilt, de schaduwzijde, de kant die onze omgeving niet ziet.

Hoewel de portretten je recht aankijken voel je bij ieder portret een verborgen wereld aan emoties.

Bij de schilderijen van stadsgezichten speelt de vervreemding van de stad en de mens een rol, meestal verbeeld in silhouetten van de mens of stadsbeelden waar de mens niet in voorkomt.

http://www.geertjankuijpers.nl

Mijn werk bestaat uit schilderijen en tekeningen in alle denkbare formaten. Ik werk met gemengde technieken (acryl, inkt, krijt en soms olieverf).

Ik maak vooral portretten en stadsgezichten. Thema’s die te zien zijn in mijn werk zijn de mens en zijn omgeving, de stad en de rivier. De vervreemding in – en het bizarre van – steden waar miljoenen mensen wonen, vind ik fascinerend.

Voor mijn portretten laat ik mij inspireren door theater, film, ontmoetingen en herinneringen en foto’s die ik verzamel. Een portret ontstaat meestal uit een verzameling van indrukken.

Voor mijn stadsgezichten doe ik veel inspiratie op in steden als Hongkong, NewYork en Bangkok. Deze indrukken verwerk ik in vrij opgezette stadspanorama’s, soms herkenbare, maar nooit bestaande skylines.


19. GEERT-JAN KUIJPERS
19. GEERT-JAN KUIJPERS
19. GEERT-JAN KUIJPERS