4. HESTER DE BEUS | Nwe Leliestraat 169
4. HESTER DE BEUS
4. HESTER DE BEUS
4. HESTER DE BEUS

Klik op de thumbnails voor de volledige afbeeldingen.


Jarenlang heb ik mij professioneel beziggehouden met grafiek.

Toch gaf het werken in het platte vlak, het etsen in zwart-wit, geen uitdagingen meer.

Het beeldhouwen kreeg mijn intense belangstelling In het driedimensionaal werken vond ik een nieuwe uitdaging: ik ontdekte hierin een nog complexer spel met licht en donker.

http://www.hesterdebeus.nl

Het beeldhouwen ervaar ik als een intuitief proces. IK heb een ingeving, een idee, een thema. Deze eerste stap is nog zeer vaag, niet doordacht. Op dezelfde intuitieve wijze maak ik een keuze voor mijn materiaal. Steen, ijzer, koper, messing, kunststof, papier, brons.


In mijn werk blijk ik steeds weer een universeel, kosmisch thema te willen laten zien. Het is een alchemistisch proces om tegenstellingen met elkaar te verbinden, deze zelfs te harmoniseren. Dit streven naar eenheid is bij voorbeeld te ervaren in beelden waarin zachte vrouwelijke vormen tot uitdrukking worden gebracht in harde mannelijke steen.


Lichtval, schaduwwerking en transparantie van het materiaal spelen een essentiele rol. Al werkend in de materie ontstaat langzaam de vorm. Het proces van ‘het grote weglaten’ om tot de essentie te komen, is belangrijk.


4. HESTER DE BEUS
4. HESTER DE BEUS
4. HESTER DE BEUS