22. MIRJANA MERI MARKOVIC | Oude Looiersstraat 56b
22. MIRJANA MERI MARKOVIC
22. MIRJANA MERI MARKOVIC
22. MIRJANA MERI MARKOVIC

Klik op de thumbnails voor de volledige afbeeldingen.


Het lyrisch poëtische palet van Mirjana Meri Markovic is een subtiele samenkomst van nuances en overloop van grenzeloze ruimtesferen van oerstilte, dat een hogere zijnsvorm is dan ledigheid.

Onjuist is het voornemen van lichtzinnigen en niet ingewijden om dit stilte-wezen vanwege zijn uitdagende geluidloosheid en zacht begroeide uitgestrektheid op te vullen en te schenden. Daarentegen zijn wij van mening dat dit zijnswezen van de leegte, deze tovenaar van vormgeving in de tijd, met niet al te weinig behoedzaamheid en eerbied benaderd dient te worden, juist op die manier zoals Markovic dat doet, al interpreterend de geheimen van de stilte en de esthetiek van de ledigheid van het bergterrein van haar geboorte (Crmnica) -het aannemend voor wat het is -machtig en onontraadseld.

Dankzij deze mystieke en ondoorgrondelijke ledigheid bewegen de Zon en de Maan, wisselen de jaargetijden elkaar af en wordt de vorm bereikt van datgene wat geen leegte is. Licht, de vroegste handlanger van de ledigheid, kan niet in zuiver opzicht bestaan, absoluut en onverbonden, zonder de schaduwen van de braambes en de doorn, de contouren van de stemloze, stenen klokkentorens en hun portieklijsten.

http://www.mirjanameri.com

Het gezamenlijk werk van Mirjana Meri Markovic is een keur van tekeningen, collages, papierwerk, olieverfschilderingen en wandkleden.

Ze combineert meerdere technieken en materialen op haar eigen wijze.


22. MIRJANA MERI MARKOVIC
22. MIRJANA MERI MARKOVIC
22. MIRJANA MERI MARKOVIC