Garnalen Groep
Met meerdere kunstenaars in een bijzondere ruimte willen we aandacht geven voor een nieuw initiatief. Ruimtelijk werk, ‘plat’ werk en performances.
De exposanten:
Lotte Avéres
De beelden van Lotte Avéres zijn haar verbeelding van emoties in lichaamstaal.
De hybride vormen van een vrouwenlichaam en dierlijke kop tillen de beelden uit boven het persoonlijke.
Simone Bosch
In de schilderijen van Simone Bosch speelt de relatie met de natuur, het contemplatieve en het magische een belangrijke rol. Deze combinatie laat haar een parallelle wereld creëren, waarin energieën die we niet met het blote oog kunnen zien bijna tastbaar zijn.
Sophia Bentoh
Geboren in Togo, werd Sophia als kind omgeven door kleurrijke prints en kunst. Haar vader was autonoom beeldend kunstenaar en werkte veel met kleuren en verschillende technieken. Deze Afrikaanse roots heeft een basis gevormd voor haar eigen werk, in verschillende disciplines binnen de mode branche.
Indigo Sum
Indigo is een fotograaf uit Amsterdam. Hij bewerkt zijn foto’s in Lightroom. Zijn werk ‘metamorphosis’is te zien tijdens deze expositie.
De geschiedenis
+ 1700 – Oprichting schuilkerk
De garnalenkerk is begin van de 18e eeuw gebouwd en diende als een stiekem gedoogde Katholieke kerk in Protestants Amsterdam. In die tijd kwamen de garnalenpelsters uit de Jordaan hier langs om met een krantje op schoot garalen te pellen tijdens de mis. De schuilkerk kreeg daarom de passende bijnaam: de garnalenkerk.
1960 Atelier Cornelius Rogge
Sinds de jaren ’60 is deze schuilkerk in bezit van de familie Rogge. Tot de jaren ’90 gebruikte Cornelius Rogge als beeldhouwer de kerk om zijn sculpturen te maken. Yvette Rogge schilderde vaak haar werken in de kerk. Vanaf eind jaren ’90 werd deze plek een opslagplaats voor de werken van Cornelius en Yvette.
2020 – Atelier Sybren Rogge
Begin 2020 betrok Sybren de woning aan de voorzijde en begon ervan te dromen om deze plek weer open te stellen voor een nieuwe generatie kunstenaars en creatievelingen. Hij vond dat het tijd was dat er in deze ruimte weer nieuwe dingen gemaakt gingen worden. Ter ere van zijn grootvader, zijn moeder en het kunstenaarschap.